28 december 2022

Mexico

Op 6 januari ga ik voor 3 weken naar een holistisch en integratief behandelcentrum voor kanker in Mexico voor aanvullende en hoopgevende behandelingen. Hope4Cancer is een erkende wereldleider op het gebied van holistische en integratieve oncologie.

Het behandelcentrum van Hope4Cancer maakt gebruik van innovatieve, niet toxische behandelingen om alle stadia en soorten kanker te behandelen. Bij Hope4Cancer geloven ze dat een goed afgeronde behandeling niet alleen de ziekte behandelt, maar ook de persoon geneest. Daarom gebruiken ze zeven basisprincipes van kankertherapie als basis voor hun holistische benadering van het hele lichaam om kanker te kunnen bestrijden.

De volgende 7 basisprincipes worden gehanteerd:

1.      Niet- toxische kankertherapieën

In het proces van het doden van kankercellen, vernietigen traditionele behandelingen vaak ook gezonde cellen. Bij H4C zijn behandelplannen ontworpen om traditionele methoden te vervangen door niet- toxische therapieën. De niet- toxische kankertherapieën richten zich alleen op kankercellen en houden vitale weefsels en organen gezond. 

2.      Immuno-Modulatie

Je immuunsysteem is een natuurlijk genezingsmechanisme dat is ontworpen om je lichaam te beschermen tegen allerlei schadelijke stoffen. Elk behandelplan moet een middel bevatten om het immuunsysteem te versterken en te stimuleren, waardoor het natuurlijke vermogen om kankercellen te herkennen en te bestrijden wordt hersteld.

3.      Voeding   

Om optimaal te kunnen functioneren en kanker te bestrijden, moet de voedingsbehoefte van het lichaam optimaal worden ondersteunt. Een centraal onderdeel van het behandelplan is een persoonlijk maaltijdplan dat is ontwikkeld door een interne voedingsdeskundige , die een evenwichtige calorie- inname garandeert en een alkalisch dieet van bladgroenten en laag- glycemisch fruit introduceert voor een optimale cellulaire gezondheid. 

4.      Ontgifting

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan een aantal verontreinigende stoffen. Van zware metalen die extern worden aangetroffen in ons voedsel, water en luchttoevoer tot de dode kankercellen die intern worden verwerkt. Deze gifstoffen verhinderen een goede werking en remmen het natuurlijke vermogen van het lichaam om zichzelf te herstellen. Ontgiftingstherapieën vormen een aanvulling op het persoonlijke behandelplan om o.a. schadelijke metalen te verwijderen en het algehele herstel van het lichaam te bevorderen.

5.      Oxygenatie

Zuurstof vormt de basis van zowel leven als herstel. Wanneer het zuurstofgehalte van een cel onder de 40 % zakt, ontstaat er een zure omgeving die de groei van kankercellen bevordert. Van eenvoudige ademhalingstechnieken tot actuele zalven die ozon rechtstreeks op tumorlocaties afleveren, zuurstoftherapie wordt in ieder behandelplan opgenomen om genezing van gezonde cellen te ondersteunen en toxische opbouw te voorkomen.

6.      Microbioom herstellen

Bacteriën, schimmels, virussen en protozoa vormen allemaal een complex ecosysteem van microben in ons lichaam. Wanneer dit ecosysteem gezond en evenwichtig is, spelen microben een positieve rol. Helaas kunnen veel factoren van het moderne leven de balans van het microbioom verstoren, waardoor microben agressief en pathogeen worden, wat leidt tot een hogere incidentie van ziekten. Ieder gepersonaliseerd behandelplan is gericht op het herstellen van de balans van gezonde microben in het lichaam.

7.      Emotionele en spirituele genezing

De medische gemeenschap heeft al lang erkend dat er een verband bestaat tussen emotionele en biologische functies. Of het nu gaat om het identificeren van mogelijke mentale oorzaken van ziekte, of het versterken van positieve emoties om de fysieke reactie van het lichaam te ondersteunen, ondersteunende therapieën gericht op genezing van zowel de geest als de ziel vormen een integraal onderdeel van elk behandelplan.


Naast het werken aan alle bovengenoemde basisprincipes zijn er naar aanleiding van een uitgebreide beoordeling en screening door een oncologisch arts een paar hoofdbehandelingen voor mij geselecteerd. Hierbij is specifiek naar mijn medische situatie gekeken. Het gaat om de volgende hoofdbehandelingen:

1.      Foto Dynamische Therapie Plus

Foto dynamische therapie plus is een innovatieve en effectieve behandeling met een lange lijst voordelen, bouwt voort op de basis van Sono Photo Therapy met een meer directe toepassing van laag- niveau laserlicht. 

2.      Sunivera protocol voor bio- immunotherapie

Sunivera Bio- immunotherapie combineert een krachtige, immunotherapeutische macrofaag activerende factor (MAF) met synergetische therapieën en nutraceuticals die samenwerken om het aangeboren en adaptieve immuunsysteem te moduleren. MAF is essentieel voor het vermogen van het immuunsysteem om kankercellen te herkennen en te doden. 

Het immuunsysteem houdt ons lichaam vrij van ziekteverwekkers en stopt elke abnormale celgroei die tot kanker zou kunnen leiden. Eén van de belangrijkste kenmerken van kanker is het vermogen om het immuunsyteem uit te schakelen of te vermijden, waardoor het ononderbroken kan groeien. Sunivera brengt licht in de immuunverarmde duisternis van kanker. 

3.      Salvus Bio- immunotherapie

Salvus Bio- immunotherapie is een krachtige behandeling die gecombineerd wordt met de andere kern therapieën en op een andere wijze ook het immuunsysteem opnieuw de mogelijkheid geeft om kankercellen aan te vallen en op te ruimen. De therapie bestaat uit drie verschillende fases waaronder IV-infusie, eiwitinjecties en een orale spray voor thuisgebruik. 

4.      AIC- therapie

Antiorbital Ionic Calcium Therapy, verhoogt de concentratie van calciumionen in het bloed en levert een aantal kankerbestrijdende voordelen op. 

Kankercellen overleven grotendeels dankzij hun vermogen om zich te verbergen voor het immuunsysteem. Door melkzuur af te scheiden tijdens metabole processen, creëren en behouden ze een zure micro- omgeving die de immuunactiviteit onderdrukt en tumorgroei stimuleert. Calcium- ion gaat dit effect tegen en neutraliseert melkzuur tot een PH- waarde van 7,4, waardoor de immuunrespons rond tumorplaatsen wordt genormaliseerd en gezonde zuurstofniveaus worden hersteld. Daarnaast heeft het nog andere functies om kankercellen te detecteren, te vernietigen en het lichaam te herstellen. 


Om de rust voor de kinderen zoveel mogelijk te bewaren heb ik er bewust voor gekozen om deze reis alleen aan te gaan.

In Mexico overnacht ik in een all-inclusive resort en krijg ik 6 dagen per week behandelingen in de kliniek. Ik word iedere ochtend om 07.00 opgehaald en zal in de namiddag rondom 16.00 weer worden teruggebracht naar het resort. Gedurende deze drie weken zal ik alle behandelingen ondergaan en daarnaast ook instructies krijgen over hoe ik dit thuis zelf voort kan zetten. Na afloop van mijn verblijf in Mexico krijg ik voor 3 maanden alle spullen mee die ik nodig zal hebben om dit te realiseren. Ik zal daarbij ook ondersteunt worden d.m.v. thuisbegeleiding in de vorm van telefonische en online consulten. Na 3 maanden reis ik terug naar Mexico voor verschillende onderzoeken om te kunnen beoordelen of de behandelingen aanslaan. Dit zal voor ongeveer 1 week zijn. Er wordt in principe geadviseerd om daarna nog mimimaal 1 keer terug te komen voor het goed blijven monitoren van mijn gezondheid en het eventueel bijstellen van het behandelplan. Mocht dit niet haalbaar zijn dan zal er worden gekeken naar andere manieren om de behandelingen en aangepaste leefwijze thuis zo goed als mogelijk vol te blijven houden. Het gaat tenslotte naast de kortere, intensievere behandelingen ook om een blijvende verandering qua levenswijze. Ik zal sowieso 1 jaar in contact blijven met de kliniek en blijvend ondersteuning ontvangen.  

Mijn keuze om naar Hope4Cancer te gaan is omdat ik al mijn kansen op volledig herstel of tenminste een langere levensverwachting volledig wil benutten. Hoe het precies voor mij uitpakt weet ik niet, garanties krijg ik logischerwijs nooit. Wat ik wel weet, is dat ik iedere dag het allerbeste doe voor mijn algehele gezondheid en dat ik daardoor achteraf nooit zal zeggen; “Had ik maar…”. Ook vanuit Hope4Cancer zijn ze heel eerlijk en realistisch en beloven geen wonderen, maar wel hele goede hoop op mooie en wellicht toch wonderbaarlijke resultaten. Er zijn zeer veel positieve ervaringen van mijn voorgangers die tegen alle verwachtingen in zijn genezen of veel langer hebben geleefd dan volgens de statistieken mogelijk was. 

Mijn gezondheidssituatie is nu hoofdzakelijk dankzij het aanslaan van de anti hormonale therapie stabiel en op het moment dat dit medicijn niet goed genoeg meer werkt liggen er nog een paar andere behandelopties op de plank klaar. Ik ben mezelf er alleen wel van bewust dat deze plank eendaags leeg zal zijn en ik daarmee de boodschap zal krijgen dat ik uitbehandeld ben. Tot er geen nieuwe doorbraken op het gebied van nieuwe behandelmogelijkheden in Nederland zullen zijn is er voor mij geen zicht op een duurzame oplossing. Ik wil daarom heel graag deze extra tijd die mij gegeven is zo effectief mogelijk invullen, de uiterste grenzen opzoeken en daarmee ook trouw blijven aan mijn motto; Het onmogelijke, mogelijk maken

Het is heel wat om deze reis aan te gaan en mijn gezin voor 3 weken achter te moeten laten. Desondanks kijk ik er ook heel erg naar uit. Mijn verlangen om mezelf onder te dompelen in hoop en heel concreet aan de slag te mogen gaan is groot. Het geeft mij houvast, de moed om door te gaan en mijn eigen (wijze) zoektocht met rust en in vertrouwen te vervolgen.  



2 opmerkingen:

Anja en Jack (ma en pa) zei

Onze dochter, zo trots op❤️

Paola Franquinet zei

Heel veel sterkte zo in je eentje in Mexico. Hopelijk brengt het je verder in je zoektocht en wordt het onmogelijke mogelijk.��