06 september 2022

Medische update

 

Lieve allemaal, vanmorgen ben ik samen met Bart naar het UMC geweest voor een gesprek met een gynaecoloog.

Het doel van dit gesprek was om nogmaals een keer te bespreken of het mogelijk is om mijn eierstokken en eileiders te laten verwijderen ipv de rest van mijn leven de maandelijkse injecties Lucrin te krijgen om de eierstokken inactief te houden.

Deze vraag komt vanuit mijzelf omdat ik binnen de mogelijkheden die ik heb altijd de meest optimale en meest natuurlijke keuze wil maken voor mijn lichaam. Als mijn eierstokken en eileiders zijn verwijderd scheelt dit weer een medicijn die op  chemische wijze hetzelfde doel bereikt, namelijk de oestrogeen productie laten stoppen die in mijn geval zorgt voor groei van de tumoren. Gevoelsmatig geeft dit mijn lichaam dus weer wat meer rust. Ik zal dan wel de dagelijkse orale medicatie blijven gebruiken omdat deze op een andere wijze de oestrogeen spiegel nog verder laat dalen.

Ik krijg deze injecties nu een jaar toegediend en inmiddels is gebleken dat het goed zijn werk doet en de bijwerkingen meevallen. Overgaan tot een operatie is nu dus ook een logische vervolgstap in mijn situatie en daar kon de gynaecoloog zich ook volledig in vinden.

Na het gesprek waarin de voor en nadelen van deze keuze goed zijn besproken volgde er nog een gynaecologisch onderzoek waarbij vooral is gekeken naar de eierstokken. Deze waren heel erg geslonken doordat de productie nu stilligt. Voor de operatie is dat gunstig omdat ze dan makkelijker te verwijderen zijn. Daarnaast is er voor de zekerheid ook een uitstrijkje gemaakt. Ik krijg hier vrijdag 16 september de uitslag van.

Het is een relatief kleine ingreep waarbij dmv een kijkoperatie de eierstokken en eileiders worden weggehaald. Het zal waarschijnlijk een dagopname zijn of maximaal 1 nachtje slapen.

Gezien de lange wachtlijst in het UMC wordt er nog uitgezocht of ik in Utrecht geopereerd ga worden of in Tilburg. Hier krijg ik ook op vrijdag 16 september meer duidelijkheid over.

Ik wacht het rustig af, het heeft gelukkig geen haast. Vooral een fijn gevoel dat de volgende stap in mijn proces nu geregeld is. Dat geeft rust.

Liefs van mij! 💕

 

 

Geen opmerkingen: