12 december 2021

Medische update

 

Lieve allemaal,

Het is alweer even geleden dat ik een update heb gestuurd. Hierbij even een praktische update over mijn fysieke gezondheid en de medische afspraken/behandelingen die ik in de afgelopen periode heb gehad en die nog gepland staan.

De volgende afspraken/ behandelingen heb ik afgelopen maand gehad:

* 1e infuus met het medicijn Zometa om mijn botten te versterken. Door de anti hormonale therapie heb ik een verhoogde kans op het ontwikkelen van osteoporose. Ze zetten deze therapie daarom uit voorzorg in en deze wordt iedere 3 mnd herhaald. De oncoloog had mij erop voorbereid dat ik hier vooral de 1e keer flink ziek van kon worden. Het is mij uiteindelijk erg meegevallen. Ik heb mezelf 1 1/2 dag niet lekker gevoeld. Vooral last gehad van koorts, hoofdpijn en kiespijn.

* Gesprek met gynaecoloog gehad over mijn wens om mijn eierstokken te laten verwijderen ipv de maandelijkse injecties met Lucrin om mijn eierstokken stil te leggen. Er zijn verschillende redenen voor deze wens. Zo is voor mij het gebruik van de anti hormonale therapie onomkeerbaar en kies ik voor mijn lichaam dan liever een zo natuurlijk mogelijke optie.  Ik heb een goed gesprek gehad en de bereidheid vanuit de gynaecoloog om mij te opereren. Ik heb echter even bedenktijd gevraagd, o.a omdat de gynaecoloog niet met zekerheid kon zeggen of de bijwerkingen gelijk aan nu zullen blijven. Tot op heden ervaar ik namelijk gelukkig nog steeds zeer weinig bijwerkingen, alleen opvliegers. Ik blijf voor nu voorlopig nog even de maandelijkse injecties gebruiken en kan op ieder moment alsnog besluiten om mijn eierstokken te laten verwijderen.

* 2e controle bij orthopedisch chirurg. Er is weer een controle foto gemaakt met aansluitend een gesprek. Er waren geen veranderingen zichtbaar op de foto wat betekent dat het goed is. Daarnaast was de orthopedisch chirurg zeer tevreden over het goede herstel van mijn rug. Ik hoef voor mijn rug niet meer terug te komen voor een controle, alleen contact opnemen mochten er opnieuw twijfels/klachten ontstaan. Hiermee is het orthopedische stukje nu afgesloten.

* Bloed geprikt op algeheel bloedbeeld, oestrogeen spiegel, tumor marker en nierfunctie. Nierfunctie is om te bepalen of ik 13 dec contrastvloeistof mag krijgen voor de CT scan. Hier nog geen uitslag van gekregen.

* Morgenmiddag krijg ik voor het eerst sinds de 2e diagnose een CT scan van mijn gehele romp om na te gaan of er geen verdere uitzaaiingen in mijn organen zijn ontstaan. Deze scan zal iedere 3 mnd herhaald gaan worden.

* Woensdag 15 dec krijg ik in de namiddag van de oncoloog de uitslag van het bloedonderzoek en de CT scan.🤞

Een spannende week! Hopelijk mag de uitslag positief zijn en kan ik met rust en vertrouwen dit jaar afsluiten en een mooi nieuw jaar tegemoet gaan. 🍀

Ik zal de uitslag zo snel mogelijk met jullie delen.

Veel liefs van mij! ❤️

 

Geen opmerkingen: