23 september 2021

Medische update

 

Lieve allemaal,

Zoals beloofd nog even op een rijtje voor jullie wat er inmiddels al is gebeurd qua behandeling, waar ik nu sta en wat er nog komen gaat. De reden hiervoor is dat mogelijk (nog)niet iedereen hier volledig van op de hoogte is.

Op 30 augustus ben ik geopereerd. Tijdens deze operatie (spondylodese) is de wervel boven de tumor en de wervel onder de tumor aan elkaar vastgezet om de wervelkolom weer meer stabiliteit te geven, verdere verzakking te voorkomen en de druk op de zenuwbaan weg te nemen. Daarnaast is er ook voor gekozen om een deel van het tumorweefsel weg te halen omdat deze al te ver tegen de zenuwbaan aan zat waardoor ik al uitvalsverschijnselen had kunnen ontwikkelen. Deze operatie is gelukkig geslaagd en hier ben ik nu herstellende van. In het begin zeer veel pijnklachten gehad, het gaat nu gelukkig een stuk beter.

2 weken geleden heb ik de eerste injectie gehad om mijn eierstokken stil te laten leggen. Deze injectie wordt iedere maand herhaald en wellicht worden mijn eierstokken op de langere termijn een keer helemaal verwijderd. Over 2 weken wordt deze anti hormonale therapie aangevuld en versterkt met dagelijkse orale medicatie. De reden hiervoor is dat het om een uitzaaiing gaat van hormoon gevoelige borstkanker. Dit betekent dat de tumorcellen delen en verder groeien onder invloed van het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Door deze therapie wordt ervoor gezorgd dat ik zo min  mogelijk oestrogenen meer aanmaak en kom hierdoor kunstmatig in de overgang terecht.

En zoals jullie wel allemaal weten wordt de tumor in mijn ruggenwervel momenteel plaatselijk met een hoge dosering bestraald. Dit met als doel om hopelijk de tumor tot stilstand te brengen.

Met bovenstaande behandelingen hopen we dat de ziekte onder controle wordt gebracht en zolang mogelijk blijft.

Er zijn eventueel nog andere doelgerichte therapieën mogelijk, maar deze houden ze liever achter de hand voor het geval dat dit nodig blijkt te zijn. Ik zal daarom naar verwachting vanaf nu ook regelmatig scans krijgen om de ontwikkelingen goed te blijven volgen en zo nodig bij te stellen.

We blijven veel goede hoop en moed houden en gaan er volledig voor!🙏

Ik zal morgen even een update proberen te sturen over hoe het met mij gaat en hoe ik de behandelingen tot dusver ervaar.

Veel liefs van mij! 💕

 

Geen opmerkingen: